Прогнози про те, що світовий врожай в наступному маркетинговому році перевищить 2,7 млрд тонн (з урахуванням рису) оприлюднили два авторитетних джерела Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FAO) і Міністерство сільського господарства США (USDA).
Згідно прогнозам FAO, при збереженні нормальних погодних умов до кінця сільськогосподарського сезону виробництво зерна в світі досягне нового рекордного рівня - 2 722 млн тонн (включаючи рис в перерахунку на шліфований рис), що на 71 млн т перевищує показник 2018 року.
Виробництво зернових збільшиться за рахунок збільшення виробництва пшениці на 5%, кукурудзи на 2,3% і ячменю на 5,4%. За прогнозами FAO, світове споживання зернових в 2019/20 МР зросте на 1,5% і досягне рівня виробництва. Виходячи з попередніх прогнозів ФАО щодо рівня виробництва зерна в 2019 році і загального рівня споживання в 2019/20 МР, обсяг запасів зерна в світі дещо скоротиться, а саме на 0,7% і складе 847 млн т, досягнувши найнижчого рівня з 2016/17 МР.
В своєму травневому звіті з оцінки світового виробництва сільськогосподарської продукції (WASDE), Міністерство сільського господарства США (USDA) прогнозує 2701 млн тонн виробництва зернових включно з рисом на 2019/20 МР. Зокрема 777,5 млн тонн пшениці і 1426 млн тонн фуражних зернових включно з 1134 млн тонн кукурудзи. Світові залишки складуть 809 млн тонн.
Як повідомлялось раніше, за даними USDA, близько 65% запасів світової кукурудзи та 51% запасів світової пшениці зосередиться в цьому році в Китаї. Варто відзначити, що в поточному звіті USDA вперше виділили залишки Китаю окремим рядком.
В свою чергу Міжнародна рада по зерну (IGC) свій прогноз по обсягам виробництва зернових в світі в 2019/20 МР оприлюднило ще в березні.